2013 30/7

FCI

FCI är en förkortning som står för Food Chain Information, ett EU-direktiv som verkställs via Livsmedelsverket i Sverige. From 1 juli 2013 påverkas planering och intransport av grisar till slakt. Alla grisar som skall köras in till slakt måste vara transportplanerade senast klockan 06.00 dagen före transporten skall äga rum. Efter klockan 06.00 får inga ändringar göras, det är således inte möjligt för åkeriet att byta/förändra antal grisar per gård eller byta gårdar de har tänkt hämta djuren på.

Hur påverkar detta dig som levererar grisar till slakt?

Vi vill uppmana alla att man tänker på att nu är det extra viktigt att man ser över sina grisar och sin anmälan inom utsatt tid dvs senast tisdagen före planerad slaktvecka. Det är tex inte möjligt att förändra tex öka sitt antal i samband med att leveransen äger rum.

Lite längre fram kommer även djurägargaranti och försäkran om uppfyllelse leveransvillkor behöva att verifieras senast 24 timmar innan leverans. Vi jobbar nu med att ta fram en rutin och ett system för hur detta skall gå till. Vi återkommer med mera information under hösten via bloggen och SLS-tidningen.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Transport av djur. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.