2013 1/8

Slut för glassbilar i Finland

Intressant med tanke på tidigare debatt om köttskatt! Fri Köpenskap skriver i veckan om att Nestlé avvecklar glassbilarna i Finland. I augusti tystnar bilarnas välkända melodi. Orsaken uppges vara sockerskatten i landet, vilken har slagit hårt mot glasskonsumtionen.  

Skatten på socker och sötsaker infördes i Finland för två år sedan. Sedan dess har efterfrågan på glass sjunkit med en femtedel, skriver DN utifrån uppgifter i kauppa.fi. Mängder av glasskiosker har lagts ned.

Sakari Kotka, vd på finska Nestlé, konstaterar att sockerskatten har resulterat i höjda priser på glass med minskad försäljning som följd. I augusti är det slutåkt för glassbilarna.

– Om året bara hade fyra månader skulle verksamheten vara lönsam, säger Kotka.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.