2013 16/8

Marknadskommentarer vecka 34

Lamm
Bra tryck i vår försäljning vilket ger oss något av en bris på lamm. Vi har överskott på lammsadel, brist på stek medan färsen är i balans. Passa på att leverera dina lam nu! Oförändrad notering både på får och lamm nästa vecka. Har du koll på att ett bra lamm fortfarande betalas snäppet över 40 kr/kg!?

Vi har bekymmer med många ändringar i lammanmälan. Det är givetvis bra att anmälan ändras i tid men ta gärna en funderare vad som rimligen kommer att bli leveransvecka på lammen? Det skapar merarbete och ”lurar oss” ifall anmälan successivt rullas fram en vecka i taget….ingen behöver vara rädd att mista sin plats eller möjlighet att slakta sina lamm! Sikta på så rätt vecka som möjligt, tack snälla för hjälpen!!

Gris
Oförändrad situation på marknaden jämfört föregående vecka. Egen tillverkning av chark är en fördel i rådande situation med otroligt låga priser på råvaror. Den långa grillsäsongen fortsätter samtidigt som julproduktion och kampanj smörgåsmat pågår. 

Nöt
Detaljer nötkött i balans eller går mot överskott i takt med att tillgången på nöt ökar. Bättre situation på nötIII:a dvs råvara till hamburgare. Vi har fortsatt stark försäljning av hamburgare vilket gör att vi gärna tar fler utslagskor, kontakta slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Vi har bra bokningar på insättning av livkalv. Hör av dig till Carina Ljungkvist för anmälan av livkalv till vår förmedling på tel: 018-167602.

Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Mellankalv
Konceptet mälardalskalv till Ica rullar enligt plan i övrigt är intresset för mellankalvskött svalt och snarare minskade än ökande.

Trevlig helg
Till sist stort Tack till de gårdar som vi har besökt denna och förra veckan under SLS Gårdsträffar i Småland! Ca 600 personer kom till träffarna för att lyssna på information från SLS och Scan, äta grillat, mingla och titta runt på gårdarna.

Vi på SLS är jätteglada för det stora intresset och varmt tack till våra värdar som tog emot alla intresserade besökare!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.