2013 18/8

Känner du till Dagligvarugalan?

Butiksbranschens egen happening, Dagligvarugalan, går av stapeln på Stockholm Waterfront för femte året i rad den 12 september. Vinnaren av Årets Kött- och Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen.

 Tre butiker är nominerade i kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning:

*Coop Daglivs, Stockholm
Med ambitionen att skapa en saluhallskänsla har kött och charkavdelningen en central roll i denna butik. Den kunniga och engagerade personalen erbjuder ett brett och snyggt exponerat kött- och charksortiment såväl i den manuella disken som i packad form. Här finns de fina styckningsdetaljerna tillsammans med pannfärdigt. Allt för att passa den jäktade storstadskundens olika inköpsbehov.

*ICA Kvantum, Kungsbacka
Butiken kommunicerar stor kunskap till kunderna. Kunniga styckmästare delar med sig av middagstips, tillagning och köttkunskap. Här är det professionellt i alla avseenden. Lokala premiumprodukter kännetecknar det attraktiva sortimentet som även omfattar pannfärdiga rätter och sambandsexponeringar.

*ICA Kvantum, Skövde
I denna butik arbetar medarbetarna inom kött och chark engagerat och med en personlig touch. Här styckas och förädlas kött efter kundens önskemål. Charkavdelningen erbjuder dagliga provsmakningar. Kött- och charkavdelningens gemensamma nämnare är ökad matinspiration för kunden som ”vill leva lite godare”. Här marknadsförs konsekvent lokala och svenska produkter.

Priset Årets Kött- och Charkuteriavdelning är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:
•Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
•kunniga och engagerade medarbetare
•praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
•ett sortiment som visa på respekt för hela djurets anatomi
•sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan.

Juryn
Maria Forshufvud, vd Svenskt kött; Göran Rylin, Scan; Rolf Törner, utbildare Icaskolan; Eric Persson, matkommunikatör och utbildare, Food People; Nils Ellström, vice vd, Mentor Communications (ordförande).

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.