2013 22/8

Fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och inspirerande recept…

-Våra nya broschyrer är fullmatade med den information vi vet efterfrågas av både konsumenter och de som arbetar med uppfödning och tillverkning. Vi har tagit fram dem för att vi ser en ökad efterfrågan på kunskap om svenskt kött, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött.

Ju mer kunskap om olika styckningsdetaljer man har som hemmakock, desto lättare att lyckas i köket och att prova på något nytt. I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket mer.

– Genom att lära sig mer om hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött.

Olika tillagningsmetoder passar mer eller mindre bra för en viss styckningsdetalj. I broschyrerna finns tipsen som leder rätt men även tillagningstemperaturer för olika detaljer.

-Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa via Svenskt Kötts hemsida eller genom att kontakta oss direkt på info@svensktkott.se avslutar Maria Forshufvud.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.