2013 23/8

Marknadskommentarer vecka 35

Nöt
Nu börjar även detaljer som bog, högrev och ytterlår att efterfrågas medan efterfrågan ädla detaljer såsom oxfilé klingar av. Mera vardag och laga mat hemma, inne i köket! Och på tal om att vardagen är här igen efter sommaren så lyfter vi våra basvaror falukorv, köttbullar och bacon i olika kampanjer under hösten under temat ”Välkommen till en bättre vardag”. Håll utkik i butik och media!

Vi har bra bokningar på insättning av livkalv. Hör av dig till Carina Ljungkvist för anmälan av livkalv till vår förmedling på tel: 018-167602.

Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Mellankalv
Konceptet mälardalskalv till Ica rullar enligt plan i övrigt är intresset för mellankalvskött svalt och snarare minskade än ökande.

Lamm
Nästa vecka hittar du lammstek från dina djur på Ica och Coop! Stora volymer skall levereras, tänk på att hålla leveransplanen! Lammsadel och färs i balans eller något överskott.

Vi har otroligt många ändringar i lammanmälan just nu. Det är givetvis bra att anmälan ändras i tid men ta gärna en funderare vad som rimligen kommer att bli leveransvecka på lammen? Det skapar merarbete och ”lurar oss” ifall anmälan successivt rullas fram en vecka i taget….ingen behöver vara rädd att mista sin plats eller möjlighet att slakta sina lamm! Sikta på så rätt vecka som möjligt, tack snälla för hjälpen!!

Lamm- och fårnotering sänks 1 till 2 kr/kg nästa vecka.

Gris
Oförändrad situation på marknaden jämfört föregående vecka. Egen tillverkning av chark är en fördel i rådande situation med otroligt låga priser på råvaror. Den långa grillsäsongen fortsätter samtidigt som julproduktion och kampanj smörgåsmat pågår.

Vi är glada och stolta för att Rapsgris är nominerad i kategorin ”Årets  produkt” på Dagligvarugalan. Dagligvarugalan är butiksbranschens egen happening och den går av stapeln på Stockholm Waterfront för femte året i rad den 12 september.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.