2013 30/8

Marknadskommentarer vecka 36

Lamm
Vi har otroligt många ändringar i lammanmälan just nu. Det är givetvis bra att anmälan ändras i tid men ta gärna en funderare vad som rimligen kommer att bli leveransvecka på lammen? Det skapar merarbete och ”lurar oss” ifall anmälan successivt rullas fram en vecka i taget….ingen behöver vara rädd att mista sin plats eller möjlighet att slakta sina lamm! Sikta på så rätt vecka som möjligt, tack snälla för hjälpen!!

Den stora rörligheten i anmälan har skapat ett visst utrymme för nyanmälan lamm och enstaka får vecka 37-38. Först till kvarn tel: 0771-500 500….

Lamm- och fårnotering sänks 0,50 till 1,50 kr/kg vecka 36.

Nöt
Nu börjar även detaljer som bog, högrev och ytterlår att efterfrågas medan efterfrågan ädla detaljer såsom oxfilé klingar av. Stor TV kampanj vecka 37 på Coop på bog och högrev, så gå inte ifrån TV:n i reklampausen! Lager av färs ökar.

Notering boskap vecka 36: -75 öre/kg.

Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Mellankalv
Konceptet mälardalskalv till Ica rullar enligt plan i övrigt är intresset för mellankalvskött svalt och snarare minskade än ökande.

Gris
Balanserad anmälan och slakt enligt plan. Fortsatt bra markandsläge på karré, en otroligt lång säsong! Julen förbereds vidare. Kotlett och sortering bygger lager just nu. Från otroligt låga nivåer märker vi nu att priserna på exportmarkanden trots allt är på väg upp vilket ger oss lite flera affärsalternativ.

Vi är glada och stolta för att Rapsgris är nominerad i kategorin ”Årets produkt” på Dagligvarugalan. Dagligvarugalan är butiksbranschens egen happening och den går av stapeln på Stockholm Waterfront för femte året i rad den 12 september.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.