2013 6/9

Marknadskommentarer vecka 37

Gris
Balanserad anmälan och slakt enligt plan. Fortfarande finns det mycket fläskråvara på marknaden som bromsar.

Nu inleder Scan en kampanj med Smarson för att hitta 5 000 testpersoner under hösten. Först ut är karre av Rapsgris som testpiloterna skall tillaga, smakbedöma och presentera sitt favoritrecept på. Läs mera på Smartsons hemsida!

Nöt
Nu börjar även detaljer som bog, högrev och ytterlår att efterfrågas medan efterfrågan ädla detaljer såsom oxfilé klingar av. Stor TV kampanj vecka 37 på Coop på bog och högrev, så gå inte ifrån TV:n i reklampausen! 

Lokalt koncept i Scans regi har just startat. På västra sidan i Sverige har Scan och Coop ett nytt nötkoncept som heter Bodal Nöt. Djuren kommer från Bohuslän och Dalsland. 

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Det finns även mjölkraskalvar till förmedling. Vi har bra grupper av kvigor! Kan du köpa små kalvar som vill ha mjölk ett tag till? Hör av dig till Carina på tel: 018-16 76 02.

Lamm
En stabilare vecka i anmälan! Tack för era insatser med att anmäla in djuren på rätt vecka-ger oss bättre möjlighet att planera och ge kunderna rätt besked. Vissa veckor finns fortfarande ledigt utrymme för att anmäla och leverera lamm, ring slaktanmälan så får du besked direkt tel: 0771-500 500.

Balanserad anmälan och slakt vecka 36. Balans på stek, sadel och färs. Hög anmälan och slakt av får. Noteringen på lamm sänks 1-1,50 kr/kg.

Trevlig helg och den 12 september håller vi tummarna för Rapsgris som är nominerad till ”Årets produkt” på Dagligvarugalan!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.