2013 12/9

Färre ska smittas av salmonella

Livsmedelsverket presenterade i veckan en ny satsning som de ska genomföra tillsammans med Jordbruksverket, Smittskyddsinstitutet, Socialstyrelsen och Statens veterinärmedicinska anstalt. Deras mål är att minska antalet fall av salmonellasmitta hos människa.

I Sverige rapporteras ca 3000-4000 salmonellafall på människor varje år. De allra flesta blir smittade i andra länder.

Generellt har vi en god salmonellasituation i Sverige, vår livsmedelsproduktion är näst intill helt fri från salmonella. Målet är nu att begränsa smittspridningen till landet genom t.ex. identifiering av smittspridning genom importerade varor.

För mer information om satsningen hänvisar vi till Livsmedelsverkets hemsida.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.