2013 18/9

Ny VD Svensk Handel

Karin Johansson från socialdepartementet tar i oktober över som vd för organisationen Svensk Handel efter Dag Klackenberg skriver fri Köpenskap. Karin Johansson har varit statssekreterare vid socialdepartementet hos Göran Hägglund sedan 2006 med ansvar för bland annat folkhälsa och föräldraförsäkringsfrågor. Tidigare har hon bland annat varit försäljningsdirektör på Microsoft och har haft styrelseuppdrag i Svenska Spel, Sveriges Radio samt Blekinge Tekniska Högskola.

– Handeln är en stor arbetsgivare och en näring i stark utveckling, där e-handel och konkurrens från fler håll ändrar förutsättningarna. Jag ser fram emot att få fortsätta arbetet att utveckla och förbättra handelns villkor, säger Karin Johansson i en kommentar.

Hon tillträder den 15 oktober. Dag Klackenberg står till Svensk Handels förfogande till utgången av 2014.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.