2013 20/9

Marknadskommentar vecka 39

Nöt
Slakt och styckning enligt plan, god takt i anmälan. Mindre efterfrågan på ädla detaljer efter säsong. Bra införsäljning entrecote som kommer i TV-kampanj. Färs och råvara till hamburgare och charkråvara slutsålt!

Lokalt koncept i Scans regi har just startat. På västra sidan i Sverige har Scan och Coop ett nytt nötkoncept som heter Bodal Nöt. Djuren kommer från Bohuslän och Dalsland.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Småkalvar! Nu har inför vi marknadsavdrag med 200kr/ tjurkalv under 60kg. Gäller både köpare och säljare. Ring Carina Ljungkvist på kalvförmedlingen tel: 018-16 76 02 eller carina.ljunkvist@hkscan.se

Gris
Balanserad anmälan och slakt enligt plan. Bättre balansläge bla tack vare kampanjer. Fortsatt god skjuts på produkter kopplade till julen. Efterfrågan på Rapsgris ökar. Kampanj Smakgaranti på Rapsgris produkter fortsätter och en annan nyhet är att vissa utvalda butiker kan få hem kött som de sedan själva packeterar och säljer över disk.

Lamm
Tvärstopp på helfallsmarknaden och import från irland ökar! Styckat lamm på hemma marknaden i balans. Vi förbereder nästa års grillsäsong och lagrar stek och sadel på frysen.  

Vissa veckor finns fortfarande ledigt utrymme för att anmäla och leverera lamm, ring slaktanmälan så får du besked direkt tel: 0771-500 500. Noteringen på lamm sänks 1,50 kr/kg.

Vi önskar våra läsare en trevlig helg och om du är på Gotland kan du besöka baggauktionen som går av stapeln 21 september!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.