2013 25/9

Robust budget för de gröna näringarna!

Förra veckan presenterade Eskil Erlandsson regeringens satsningar inom de gröna näringarna. Regeringen föreslår att landsbygdsprogrammets budget ska uppgå till 32,4 miljarder kronor dom kommande sju åren, varav14,6 miljarder från EU och 17,8 från statsbudgeten.

En av satsningarna som framhävs är 240 miljoner kronor under 10 år ska gå till ett projekt för rötning av stallgödsel för att producera rå metangas. Förslaget innebär 20 öre per producerad kilowattimme. En pilotsatsning ska startas i södra Sverige.

– Den här satsningen är till stor nytta för djurproducenter som får möjlighet till ökade inkomster. Jordbruksverket ska upprätta en funktion där man kan ansöka om att vara med i det här projektet från och med första juli nästa år.

Läs mer på: http://www.ja.se/?p=43383&pt=105&m=3433

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.