2013 27/9

Marknadskommentar vecka 40

Nöt
Slakt och styckning enligt plan, god takt i anmälan. Mindre efterfrågan på ädla detaljer efter säsong. Bra införsäljning entrecote som kommer i TV-kampanj. Oxfilé djupkyllagras för att säljas vid nyår.

Mellankalv
Bättre läge, balans slakt och försäljning. Anmälan styrs fortsatt framåt i tiden.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Småkalvar! Nu har vi marknadsavdrag med 200kr/ tjurkalv under 60kg. Gäller både köpare och säljare. Ring Carina Ljungkvist på kalvförmedlingen tel: 018-16 76 02 eller carina.ljunkvist@hkscan.se

Gris
Balanserad anmälan och slakt enligt plan. Bättre balansläge bla tack vare kampanjer. Fortsatt god skjuts på produkter kopplade till julen. Julskinka frysta ämnen redan igågn i Kristianstad nu startar även produktion i Skara med färsk råvara. Efterfrågan på Rapsgris ökar. Kampanj Smakgaranti på Rapsgris produkter fortsätter och en annan nyhet är att vissa utvalda butiker kan få hem kött av rapsgris som de sedan själva packeterar och säljer över disk.

Lamm
Tvärstopp på helfallsmarknaden och import från irland ökar! Styckat lamm på hemma marknaden i balans. Vi förbereder nästa års grillsäsong och lagrar stek och sadel på frysen.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka på hämtning vilket är fullt normalt för årstiden.

Noteringen på lamm sänks 1,00 kr/kg. Marknadsavdrag får 50 kr/st.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.