2013 4/10

Marknadskommentar vecka 41

Gris
Balanserad anmälan och slakt enligt plan. Bättre balansläge bla tack vare kampanjer. Fortsatt god skjuts på produkter kopplade till julen. Julskinka frysta ämnen redan igågn i Kristianstad nu startar även produktion i Skara med färsk råvara.

Efterfrågan på Rapsgris ökar! Troligen behöver vi ta lite Rapsgrisar i förskott. Kampanj Smakgaranti på Rapsgris produkter fortsätter och en annan nyhet är att vissa utvalda butiker kan få hem kött av rapsgris som de sedan själva packeterar och säljer över disk.

Nöt
Slakt och styckning enligt plan, god takt i anmälan. Mindre efterfrågan på ädla detaljer efter säsong. Oxfilé djupkyllagras för att säljas vid nyår. Tillfällig balans på färs men kommer att öka framåt.
Noteringen sänks 50 öre/kg på kor och ungnöt.

Mellankalv
En del stek över, slakten balanseras mot efterfrågan vecka för vecka. Gott om kalv anmälda framåt.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Småkalvar! Nu har vi marknadsavdrag med 200kr/ tjurkalv under 60kg. Gäller både köpare och säljare. Ring Carina Ljungkvist på kalvförmedlingen tel: 018-16 76 02 eller carina.ljunkvist@hkscan.se

Lamm
Ytterligare nedgång på helfallsmarknaden och import från irland ökar! Styckat lamm på hemma marknaden i balans. Vi förbereder nästa års grillsäsong och lagrar stek och sadel på frysen.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka på hämtning vilket är normalt för årstiden. Noteringen på lamm sänks 50 öre/kg. Marknadsavdrag får fortsätter 50 kr/st.

Det är en kort period då det är lite många lamm på kort tid. Nu skickar vi ut planeringsanmälan för perioden vecka 48 tom vecka 1-redan nu vet vi att det behövs fler lamm!

Vi tackar våra läsare för en bra vecka och önskar trevlig helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.