2013 11/10

Marknadskommentar vecka 42

Lamm
Slakten ökas nästa vecka i och med högtider enligt den muslimska kalandern. Även vår styckning ökar och vi har viss brist på stek medan sadel och färs har vi mera av.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka eller ibland tom två veckor på hämtning. Vi hoppas att du har överseende med detta, skäll inte på din transportör utan kontakta oss vid frågor så tar vi en koll av läget i ditt område.

Det är en kort period då det är lite många lamm på kort tid. Nu skickar vi ut planeringsanmälan för perioden vecka 48 tom vecka 1-redan nu vet vi att det behövs fler lamm!

Gris
Vi har god anmälan och följer plan. Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan.

Marknadsläget ser bra ut och allt mer förbereds för grisens högtid No 1, dvs julen. Fortsatt god skjuts på produkter kopplade till julen. Julskinka frysta ämnen redan igång i Kristianstad nu startar även produktion i Skara med färsk råvara.

Efterfrågan på Rapsgris ökar! Kampanj Smakgaranti på Rapsgris produkter fortsätter och en annan nyhet är att vissa utvalda butiker kan få hem kött av rapsgris som de sedan själva packeterar och säljer över disk.

Nöt
Slakt och styckning enligt plan, god takt i anmälan. Intresset för nötkött mattats av på marknaden generellt. 

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Vi avslutar med att tacka alla för en bra vecka och bjuder på lite helgläsning i form av SLS tidningen, klicka här!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.