2013 18/10

Marknadskommentar vecka 43

Gris
Stabilt läge på slakt och anmälan gris, vi följer plan. Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan.

Fokus riktas allt mera mot grisens högtid No 1, dvs julen. Fortsatt god skjuts på produkter kopplade till julen. Julskinka frysta ämnen redan igång i Kristianstad nu startar även produktion i Skara med färsk råvara.

Nöt
Slakt och styckning enligt plan, god takt i anmälan. Intresset för nötkött mattats av på marknaden generellt.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, ganska pressat läge på helfallsförsäljningen. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka eller ibland tom två veckor på hämtning. Vi hoppas att du har överseende med detta, skäll inte på din transportör utan kontakta oss vid frågor så tar vi en koll av läget i ditt område.

Det är en kort period då det är lite många lamm på kort tid. Nu skickar vi ut planeringsanmälan för perioden vecka 48 tom vecka 1-redan nu vet vi att det behövs fler lamm!

Vi önskar alla en trevlig helg och besök oss gärna på Elmia mässan 23-26 oktober! SLS finns i hall D, monter D06:28, vi ses!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.