2013 21/10

Vinterlammsförmedling!

Tänk på att väga lammen innan slakt! Det går inte att avgöra med blotta ögat hurvida lammen är leveransklara eller ej. Ullen på djuren är ganska lång efter betesperioden och det kan förvilla så att djuren ser större ut än vad de egentligen är.

Lite riktlinje levande vikt inför slakt är 42-45 kg på tacklamm och 45-50 på bagglamm. Ras, ålder spelar stor roll också! Känn gärna på lammen över ryggen, bog och lår, musklerna skall kännas välutvecklade och svällande.

Är lammen för små dvs väger 25-35 kg så behöver de slutgödas innan de går till slakt. Antingen gör du detta själv genom att stalla in lammen, klippa och könssortera dem samt ge lämpligt foder bestående av bra grovfoder plus kraftfoder giva. ELLER så kontaktar du oss på SLS så förmedlar vi kontakten till en slutgödare. Vi tillhandahåller rekomenderad prislista och har bra tips kring transporter. Vi förmedlar alla raser och det finns köpare av både MV-fria djur liksom otestade djur.

Kontakta din inköpare på tel: 0771-500 500 så berättar vi mera!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.