2013 25/10

Marknadskommentar vecka 44

Gris
Stabilt läge på slakt och anmälan gris, vi följer plan. Bra läge på skinka, revben och karré.

Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan.

Nöt
Vissa ändringar av veckans produktion då anläggningen i Linköping drabbades av en gasläcka. Ingen personal eller levande djur kom till skada. Tack för förståelse kring ändring av hämtning av djur med kort varsel. Läckan är åtgärdad och produktionen rullar som normalt igen.

Intresset för nötkött mattats av på marknaden generellt. Noteringen sänks vecka 44 på boskap med 1 kr/kg.

Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar i full gång! Kontaka din inköpare för en bra affär! Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, ganska pressat läge på helfallsförsäljningen. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka eller ibland tom två veckor på hämtning. Vi hoppas att du har överseende med detta, skäll inte på din transportör utan kontakta oss vid frågor så tar vi en koll av läget i ditt område.

Det är en kort period då det är lite många lamm på kort tid. Nu skickar vi ut planeringsanmälan för perioden vecka 48 tom vecka 1-redan nu vet vi att det behövs fler lamm!

En uppmaning från min sida: skicka inte för små lamm till slakt. I veckan kom de första ”hararna” dvs lamm som väger 7-9 kg slaktad vikt. Vi har inga kunder som vill köpa dessa slaktkroppar!!!

Vi önskar alla en trevlig helg och besök oss gärna på Elmia mässan som pågår just nu! SLS finns i hall D, monter D06:28, vi ses!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.