2013 1/11

Marknadskommentar vecka 45

Gris
Stabilt läge på slakt och anmälan gris, vi följer plan. Bra läge på skinka, revben och karré.

Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan.

Nöt
Intresset för nötkött mattats av på marknaden generellt. Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång.

Förmedling nöt
Nu är förmedling av dikalvar inne på slutspurten! Kontaka din inköpare om du har kalvar att sälja eller om du vill köpa. Vi ombesörjer transport, kreditlösningar och det finns möjlighet till stora insättningar.

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, ganska pressat läge på helfallsförsäljningen. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Anmälan är hög just nu vilket gör att en del poster får vänta en vecka eller ibland tom två veckor på hämtning. Vi hoppas att du har överseende med detta, skäll inte på din transportör utan kontakta oss vid frågor så tar vi en koll av läget i ditt område.

Det är en kort period då det är lite många lamm på kort tid. Nu skickar vi ut planeringsanmälan för perioden vecka 48 tom vecka 1-redan nu vet vi att det behövs fler lamm!

En uppmaning från min sida: skicka inte för små lamm till slakt. I veckan kom de första ”hararna” dvs lamm som väger 7-9 kg slaktad vikt. Vi har inga kunder som vill köpa dessa slaktkroppar!!!

Vi önskar alla en riktigt trevlig Alla Helgon Helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.