2013 5/11

Hållbarhetsstipendium

I senaste numret av SLS tidningen fanns en artikel om priset som Mc Donald´s och LRF har instiftat/utdelar som premierar bra hållbarhetslösningar på svenska gårdar.

Så här beskriver McDonald’s sin stipendiesatsning:
”Vi strävar alltid efter att göra hållbara inköp och hitta lösningar som minskar påverkan på miljön. Det är ett arbete som aldrig kommer ta slut eller vara färdigt, för bra kan alltid bli lite bättre”.

Som restaurangbranschens största inköpare av svenskt nötkött och stor inköpare av andra svenska råvaror har vi tillsammans med LRF startat jakten efter det svenska lantbrukets hållbarhetshjältar och instiftat Hållbarhetsstipendiet! Vi har letat efter lantbrukare som gör det lilla extra inom hållbarhetsområdet. Med stipendiet vill vi sprida allt engagemang som redan finns idag. Engagemang som inte alltid syns, men som på sitt sätt gör världen lite bättre.

Fram till den 1 augusti 2013 har alla lantbrukare som hittat innovativa och hållbara lösningar på sina gårdar kunnat anmäla sina bidrag. Och en jury bestående av experter inom miljö, hållbarhet och jordbruk har bedömt bidragen.

Vinnarna till årets Hållbarhetsstipendiet är Tobias och Kristoffer Kullingsjö, Elmersgården!

Motiveringen: Bröderna Kullingsjö på Elmersgården har de senaste åren visat stor beslutsamhet för hållbar produktion, där miljö, ekonomi och etik är inkluderat i deras strategi. Med initiativ och engagemang har de tillsammans med 32 andra delägare, varav 22 andra bönder, skapat ett i stort sett bondeägt bolag som heter Vårgårda Herrljunga Biogas AB. Resultatet av bolaget är en storskalig biogasanläggning som kommer att kunna ersätta 2 miljoner liter diesel.

Grattis säger även vi på SLS! Vi är väl bekanta med Elmersgården då de även har en väl fungerande mjölk- och nötköttsproduktion!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.