2013 7/11

Julhandeln spås toppa nytt rekord

Tillväxten i detaljhandeln blir 1,5 procent i december, vilket innebär att det återigen blir rekord i julhandeln, spår HUI Research.

Fri Köpenskap rapporterar att i fjol uteblev rekordet för första gången på 17 år. Köpstarka hushåll och ett stärkt konsumentförtroende är faktorer som talar för att det blir rekord i år, anser HUI, som samtidigt framhåller att det finns skäl att vara försiktig i prognosen.

Tillväxten för detaljhandeln totalt beräknas till 1,5 procent, för dagligvaruhandeln till 2,5 procent och för sällanköpshandeln till 1,0 procent, allt i löpande priser. Omsättningen i detaljhandeln totalt beräknas i december uppgå till 65,6 miljarder kronor. Under motsvarande månad i fjol var den 64,7 miljarder kronor.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.