2013 8/11

Marknadskommentar vecka 46

Gris
Stabilt läge på slakt och anmälan gris, vi följer plan. Fortsatt bra läge på skinka, julförsäljningen närmar sig allt mer!

Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan.

Från och med 6/11 har vi en ny notering för slaktgris, HKScan Agri-notering. Denna notering gäller kontrakt teckande efter den 1/11-13. För att se noteringen, klicka här.

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, fortsatt pressat läge på helfallsförsäljningen. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Vi kan fortfarande ta emot anmälan av lamm för leverans december. Tyvärr inte samma möjlighet på får där det är fortsatt hög anmälan och fulltecknat. Marknadsavdrag får gäller tills vidare med 50 kr/djur.

Nöt
Intresset för nötkött mattats av på marknaden generellt. Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång.

Kvigkalvar
Det finns bra grupper av kvigkalvar mjölkras för insättning. har du plats och foder? Ring Carina på tel: 018-16 76 02 eller carina.ljungkvist@hkscan.se

Trevlig helg önskar vi på SLS och HKScan Agri

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.