2013 15/11

Marknadskommentar vecka 47

Nöt
En mera balanserad situation på detaljer och färs. Höstsituation anmälan fortsätter dvs högt tryck i anmälan! Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång.

Livkalvar
Notering tjurkalvar -1 kr/kg. Pris för tjurkalv vecka 47 blir då:
SRB Plus 22 kr/kg
SLB Plus 20 kr/kg
SRB Prima 19 kr/kg
SLB Prima 17 kr/kg

Pris kvigkalvar oförändrat.

Gris
Stabilt läge på slakt och anmälan gris, vi följer plan. Fortsatt bra läge på skinka, julförsäljningen närmar sig allt mer!

Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan. Årets jul och nyårshelg med röda dagar kommer innebära en lägre slaktvolym trots att vi slaktar på vissa av de röda dagarna.

Från och med 6/11 har vi en ny notering för slaktgris, HKScan Agri-notering. Denna notering gäller kontrakt teckande efter den 1/11-13.

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, fortsatt pressat läge på helfallsförsäljningen. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Vecka 50 tom vecka 1 har vi extra behov av lamm och erbjuder utökat viktsintervall för bäst betalt. Pris för märkeskvalitet utvidgas och omfattar lamm i hela viktsintervallet dvs 14 tom 25,9 kg. Ordinarie notering har lite lättare resp lite tyngre lamm ett 3-4 kr lägre pris. Kontakta gärna slaktanmälan så vi kan bekräfta order till kund!

Köttriksdag
Idag är SLS och HKScan Agri på Köttriksdagen i Kosta och vi önskar därför trevlig helg från Småland!

Victoria Ohlsson, Jakob Danielsson och Torbjörn Lithell

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.