2013 22/11

Marknadskommentar vecka 48

Lamm
Fortsatt hög nivå på slakten, fortsatt pressat läge på helfallsförsäljningen som erbjuds billiga importalternativ på marknaden. Marknad för styckat lamm rullar på enligt plan och vi förbereder råvara för grill 2014 vilket känns bra.

Notering vecka 48 höjs på lamm! Märkeskvalitet samt kvalitet Ordinär +1,00 kr/kg! Gourmet tillägg höjs också till 1,50 kr/kg.

Vecka 50 tom vecka 1 har vi extra behov av lamm och erbjuder utökat viktsintervall för bäst betalt. Pris för märkeskvalitet utvidgas och omfattar lamm i hela viktsintervallet dvs 14 tom 25,9 kg. Ordinarie notering har lite lättare resp lite tyngre lamm ett 3-4 kr lägre pris. Kontakta gärna slaktanmälan så vi kan bekräfta order till kund!

Nöt
En mera balanserad situation på detaljer och färs. Höstsituation anmälan fortsätter dvs högt tryck i anmälan! Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång. Notering oförändrad.

Dikalvar
Nu är förmedlingen av dikalvar inne på slut-tampen, en del tjurkalvar efterfrågas fortfarande, hör gärna av dig till din inköpare för en bra och snabb affär!

Gris
Bra drag efter julprodukter och anmälan av grisar till slakt är god. Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan. Årets jul och nyårshelg med röda dagar kommer innebära en lägre slaktvolym trots att vi slaktar på vissa av de röda dagarna.

Från och med 6/11 har vi en ny notering för slaktgris, HKScan Agri-notering. Denna notering gäller kontrakt teckande efter den 1/11-13.

Trevlig helg och tänd gärna lite ljus i denna mycket mörka november!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.