Tips! Alla är välkomna till Alnarps Nötköttsdag tisdagen den 3 december. I år med temat ”Effektiv produktion”. Dagen arrangeras av Inst. för Biosystem och teknologi (BT) SLU, Alnarp, i samarbete med Tillväxt Nötkött och Partnerskap Alnarp.
Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsproducenter, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. Pris: 300 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation.
Anmälan: Senast den 26 november på: http://partnerskapAlnarp.slu.se/konf/20131203a.aspx.
Lokal: Aulan, Alnarpsgården, SLU, Alnarp.
Moderator: Anna Kristoffersson
Program:
8.30 Registrering – Kaffe med fralla
9.30 Välkomna
Skillnader i effektivitet hos olika nötköttsföretag
Gordona Manevska Tasevska, AgriFood Economics Centre, Lund
Byggnadsplanering för god effektivitet
Maria Mickelåker, Hushållningssällskapet Kristianstad
– Praktiskt exempel, Nötköttsproducent
SLU- Projekt
– Arbetstidsåtgång i svensk ungnötsproduktion
Elise Bostad, SLU, Alnarp
– Samma liggbås under hela uppfödningsperioden
– Underlätta tillsyn av betesdjur med hjälp av GPS
Anders Herlin, SLU, Alnarp
Ekonomiskt hållbar dikalvsproduktion – idag och imorgon
Pernilla Salevid, LRF
12.00 Lunch
13.00 Hållbara nötköttsföretag – en tillväxtmotor
Inger Pehrson, projektledare, REKS, Agroväst
– Resurseffektiv grovfoderutfodring av dikor
Mikaela Jardstedt, SLU, Skara
Lönsamhet & säker tillförsel i värdekedjan: Lärdomar från tre europeiska länder (McDonald-projekt)
Ellinor Isgren, SLU, Alnarp, Erika Järlesäter, Lantmästare och Josefin Weber, Lantmästare
Nya CAP – Hur påverkas produktionen?
Lars-Erik Lundkvist, LRF
15.15 Avslutning – därefter Kaffe och kaka
Alla är välkomna så sprid gärna informationen om Alnarps Nötköttsdag till kollegor och andra intresserade.