2013 25/11

Alnarps Nötköttsdag

Tips! Alla är välkomna till Alnarps Nötköttsdag tisdagen den 3 december. I år med temat ”Effektiv produktion”. Dagen arrangeras av Inst. för Biosystem och teknologi (BT) SLU, Alnarp, i samarbete med Tillväxt Nötkött och Partnerskap Alnarp.

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsproducenter, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. Pris: 300 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation.

Anmälan: Senast den 26 november på: http://partnerskapAlnarp.slu.se/konf/20131203a.aspx.

Lokal: Aulan, Alnarpsgården, SLU, Alnarp.
Moderator: Anna Kristoffersson

 Program: 

8.30 Registrering – Kaffe med fralla
9.30 Välkomna
Skillnader i effektivitet hos olika nötköttsföretag
Gordona Manevska Tasevska, AgriFood Economics Centre, Lund

Byggnadsplanering för god effektivitet
Maria Mickelåker, Hushållningssällskapet Kristianstad

– Praktiskt exempel, Nötköttsproducent

 SLU- Projekt
– Arbetstidsåtgång i svensk ungnötsproduktion
Elise Bostad, SLU, Alnarp

– Samma liggbås under hela uppfödningsperioden

– Underlätta tillsyn av betesdjur med hjälp av GPS
Anders Herlin, SLU, Alnarp 

Ekonomiskt hållbar dikalvsproduktion – idag och imorgon
Pernilla Salevid, LRF

12.00 Lunch 

13.00 Hållbara nötköttsföretag – en tillväxtmotor
Inger Pehrson, projektledare, REKS, Agroväst

– Resurseffektiv grovfoderutfodring av dikor
Mikaela Jardstedt, SLU, Skara

Lönsamhet & säker tillförsel i värdekedjan: Lärdomar från tre europeiska länder (McDonald-projekt)
Ellinor Isgren, SLU, Alnarp, Erika Järlesäter, Lantmästare och Josefin Weber, Lantmästare

Nya CAP – Hur påverkas produktionen?
Lars-Erik Lundkvist, LRF

 15.15 Avslutning – därefter Kaffe och kaka

Alla är välkomna så sprid gärna informationen om Alnarps Nötköttsdag till kollegor och andra intresserade.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.