2013 29/11

Marknadskommentar vecka 49

Gris
Bra drag efter julprodukter och anmälan av grisar till slakt är god. Kom ihåg att systemet planeringsanmälan gris rullar på dvs varje anmälningsvecka har ett tak för anmälan. Årets jul och nyårshelg med röda dagar kommer innebära en lägre slaktvolym trots att vi slaktar på vissa av de röda dagarna.

Vi kommer öka slakten av KRAV-gris rejält nästa vecka och kan därmed förse kunderna med den mängd KRAV-julskinka som utlovats. Bra insats av leverantörer och planerare! Skinka Rapsgris ® har ökat stort i årets försäljning och går nu inte att beställa mera av. Nytt för i år är den rimmade skinkan, färdigkokt finns sedan ifjol. 

Notering smågris sänks 20 kr/st.

Lamm
Lammen går mot ett mera balanserat läge. Vi kan sälja lite mera lammsadel, övriga detaljer i balans eller brist.

Vi höjer tillägget för KRAV-lamm 50 öre/kg vecka 49.

Vecka 50 tom vecka 1 har vi extra behov av lamm och erbjuder utökat viktsintervall för bäst betalt. Pris för märkeskvalitet utvidgas och omfattar lamm i hela viktsintervallet dvs 14 tom 25,9 kg. Ordinarie notering har lite lättare resp lite tyngre lamm ett 3-4 kr lägre pris. Kontakta gärna slaktanmälan så vi kan bekräfta order till kund!

Idag är sista dagen att lägga in slaktplanering för vinter och påsk 2014! Kontakta din inköpare eller slaktanmälan om du undrar över något.

Nöt
Säsongsmässigt bra efter frågan på köttfärs och charkråvara till jul. Höstsituation anmälan fortsätter dvs högt tryck i anmälan! Tänk på att höra av dig i god tid med din anmälan av nöt så du får iväg djuren önskad vecka med tanke på slaktmognad och fodertillgång.

Livkalv
Vi har nu god tillgång på livkalv för snabb leverans! Noteringen för tjurkalvar sänks 1 kr/kg vecka 49. Kontakta Carina för beställning eller anmälan! Tel: 018-16 76 02 eller
carina.ljungkvist@hkscan.se

OBS nytt fax nr: 08-725 81 50

Vi önskar all en riktigt trevlig advent och avslutar med en bild som väl speglar den mörka årstid som vi befinner oss i just nu!

Foto: Anna Käll
Åkeri Bröderna Lanz i Värmland lastar djur

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till "Marknadskommentar vecka 49"