2013 12/12

Information FCI

 FCI är en förkortning som står för Food Chain Information, ett EU-direktiv som verkställs via Livsmedelsverket i Sverige. Vi har under året förberett och skapat ett nytt system och nya rutiner som skall klara de nya kraven angående djurägargaranti och försäkran om uppfyllelse leveransvillkor senast 24 timmar innan leverans. 

Den nya rutinen innebär att i samband med anmälan av grisar via telefon eller internet till HKScan skall ett mobilnummer som är i bruk anges. HKScans intransportplanering kommer på torsdagar skicka ett sms som säger att ”Du har grisar planerade för slakt nästkommande vecka, vänligen bekräfta detta via sms inom 12 timmar och därmed din djurägarförsäkran”. Om svars-sms inte kommer HKScan tillhanda kan vi inte hämta djuren och köra in dem till slakt enligt det nya upplägget för besiktning av slaktkroppar.

Notera att har man fått fler än ett sms så måste samtliga besvaras, det skickas ett sms per anmälan (ex. om man anmält på flera nummer).

Några tips: kom ihåg att använda stora bokstäver i svars sms:et, gör ett mellanslag och sedan skriver du siffrorna som du blivit ombedd att sms:a iväg. Gör gärna din anmälan av grisar på huvudnummer så får du endast ett sms att besvara, du kan stämpla grisarna med undernummer vid leverans.

Vi kommer att införa den nya rutinen den 5 december.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till "Information FCI"