2013 20/12

Marknadskommentar vecka 52/1

Nöt
Lite lägre slakt under några veckor pga julen vilket motsvarar efterfrågan på marknaden. Välkommen med din anmälan vecka fyra och framåt.

Gris
Lägre slakt vecka 52 pga helgdagar och färre utleveransdagar till kund. Vi är nöjda med årets försäljning av julskinka, inga stora volymer osålda. När julen är avslutad börjar vi blicka framåt mot grillen och grillnyheter 2014.

Planeringsanmälan gris fortsätter, tänk på att göra en så korrekt anmälan som möjligt så att siffrorna är tillförlitliga för planering och försäljning till kund.

HKScan Agri notering slaktgris sänks 50 öre/kg vecka 52.

Lamm
Vecka 52 är knökig vecka med flera röda dagar och dålig leveransmöjlighet till kund. Vi har bra balans på styckat lamm och helfallsförsäljningen går enligt plan-vi levererar den mängd lamm som kunderna önskat till helgerna och det känns bra!

Vi har tyvärr ingen förflyttning av lamm från syd till Linköping nästa vecka vilket ger väntetid hämtning i syd. Vi tar ifatt under vecka 1, kontakta din inköpare vid frågor.

Vecka 50 tom vecka 1 gäller utökat viktsintervall för bäst betalt. Pris för märkeskvalitet utvidgas och omfattar lamm i hela viktsintervallet dvs 14 tom 25,9 kg. Ordinarie notering har lite lättare resp lite tyngre lamm ett 3-4 kr lägre pris. Kontakta gärna slaktanmälan så vi kan bekräfta order till kund!

Vecka 52 höjer vi Scan lammtillägg 1 kr/kg enligt plan, ny nivå 5 kr/kg.

Jul & Nyår
Helgerna påverkar flödet framåt, här är lite tips som är bra att känna till:

Du kan ringa slaktanmälan och kalvförmedlingen som vanligt, men ej röda dagar. Kalvbilarna kommer stå stilla vecka 52.

Vecka 51 planerar vi vecka 52 och vecka 1 (dvs tisdag vecka 51 är sista dag för att göra ändringar av anmälan vecka 52 och vecka 1).

Vecka 52 planerar vi vecka 2.

Ingen återtagsslakt i Hörby vecka 51/52.

Tack för i år
Detta är sista marknadskommentarerna för i år! Vi vill passa på att tacka för i år och önskar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Vilken julskinka är din favorit? Läs gärna mera på scan.se och julskinkeguiden!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.