Gris:
Vi är i en normal situation för årstiden med lite överstående gris på grund av alla ”kortveckor” och överskott på tex kotlett och revben.
Vi fortsätter med planeringsanmälan, tänk på att göra en så korrekt bedömning som möjligt så att siffrorna är tillförlitliga för planering och försäljning till kund.
Vill även förtydliga med par punkter angående FCI – gris:
- SMS:et skall alltid besvaras även om man vet att ens grisar ev. inte blir hämtade.
- SMS:et är enbart avsett för en försäkran om att djuren är godkända för livsmedelsproduktion och inte en leveransbekräftelse.
- SMS:et skall besvaras med FCI mellanslag FYRSIFFRIG KOD.
Nöt:
Vi slaktar enligt plan och tillförseln är god. Utifrån marknadsläget ser det även positivt ut med en klassisk uppgång efter julveckorna. Dock svårare att sälja de ädlare detaljerna så som entrecote och oxfilé då nyårsafton är passerad.
Lamm:
Vi börjar nu förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.
Vecka 2 återgång till normalt viktsintervall för ”Bäst betalt” dvs 16-22,9 kg. Notering märkeskvalitet höjs 1 kr/kg vecka 2.