2014 10/1

Marknadskommentar vecka 3

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite överstående gris på grund av alla ”kortveckor” och vi kan sälja mera av bla kotlett och revben vilket är väntat.

Vi fortsätter med planeringsanmälan, tänk på att göra en så korrekt bedömning som möjligt så att siffrorna är tillförlitliga för planering och försäljning till kund.

Vill även förtydliga med par punkter angående FCI  (Food Chain Information):

*SMS:et skall alltid besvaras även om man vet att grisarna eventuellt inte blir hämtade.
*SMS:et är enbart avsett för en försäkran om att djuren är godkända för livsmedelsproduktion och inte en leveransbekräftelse.
*SMS:et skall besvaras med FCI mellanslag FYRSIFFRIG KOD.

Vecka 3 sänks slaktgrisnoteringen HKScan Agri med 0,25 kr/kg.  

Nöt
Vi slaktar enligt plan och tillförseln är god. Utifrån marknadsläget ser det även positivt ut med en klassisk uppgång efter julveckorna. Dock svårare att sälja de ädlare detaljerna så som entrecote och oxfilé då nyårsafton är passerad.

Notering livkalv, tjurar, vecka 3: -1 kr/kg.
Kontakta Carina för beställning av livkalv tel: 018-16 76 02 eller e-post: carina.ljungkvist@hkscan.se

Lamm
God efterfrågan på färs efter helgerna och vi använder även fryst råvara. Vi kan sälja mera av lammsadel. Vi börjar nu förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Vi ser en bra efterfrågan på lamm under perioden och Scan Lammtillägg höjs med 2 kr/kg vecka 3. Vi tar gärna emot din anmälan av lamm tel: 0771-500 500.

Försäljning och slakt av får följer vår plan. Tillgången är fortfarande god vilket ger väntetid i vissa fall både för anmälan och hämtning. Vi har fortfarande vissa stora poster av får som har två veckors fördröjning av hämtning, vi beklagar detta.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.