2014 17/1

Marknadskommentar vecka 4

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Dock förbättrat läge på en del detaljer, bland annat kotlett.

Vi fortsätter med planeringsanmälan, tänk på att göra en så korrekt bedömning som möjligt så att siffrorna är tillförlitliga för planering och försäljning till kund.

Vecka 4 sänks notering smågrisar 10 kr/smågris.

Vill även förtydliga med par punkter angående FCI (Food Chain Information):

*SMS:et skall alltid besvaras även om man vet att grisarna eventuellt inte blir hämtade.
*SMS:et är enbart avsett för en försäkran om att djuren är godkända för livsmedelsproduktion och inte en leveransbekräftelse.
*SMS:et skall besvaras med FCI mellanslag FYRSIFFRIG KOD.

Nu närmar vi oss sportlovsveckorna, tänk på att det går inte att besvara SMS:et angående FCI från utlandet. Kontakta slaktanmälan och berätta vilket mobilnummer som skall användas istället. Tack för din medverkan!

Lamm
God efterfrågan på färs efter helgerna och vi använder även fryst råvara. Vi kan sälja mera av lammsadel. Vi börjar nu förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Vi ser en bra efterfrågan på lamm under perioden och Scan Lammtillägg höjs med 2 kr/kg vecka 4. Vi tar gärna emot din anmälan av lamm tel: 0771-500 500.

Försäljning och slakt av får följer vår plan. Tillgången är fortfarande god vilket ger väntetid i vissa fall både för anmälan och hämtning. Vi har fortfarande vissa stora poster av får som har två veckors fördröjning av hämtning, vi beklagar detta.

Nöt
Vi slaktar enligt plan och tillförseln är god. Utifrån marknadsläget ser det även positivt ut med en klassisk uppgång efter julveckorna. Lägre efterfrågan på oxfilé nu när nyår är passerad men löses genom djupkyllagring och order till påsken.

Korvtest!
Scan bjuder in till korvtest på hemsidan scan.se:
Vi vet att du gillar korv. Därför vill vi att du är med och bestämmer hur vår nästa kryddiga korv ska smaka. Med hjälp av vårt korvtest kan vi ta fram din korvprofil och på så sätt se vilken av de fyra korvsorterna som passar dig bäst.

När du lagt din röst kan du dessutom berätta om ditt bästa korvminne. Då är du med och tävlar, läs mera här!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.