2014 24/1

Marknadskommentar vecka 5

Nöt
Vi slaktar enligt plan och tillförseln är god. Det mesta slutsålt tex högrev, bog, innanlår. Ingen större efterfrågan på oxfilé just nu men löses genom djupkyllagring till påsken. Efterfrågan på färs lägre än vad säsongen brukar innebära.

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Dock ser det mesta ut som plan eller förväntat. Bättre läge på karré och revben.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Vill även förtydliga med par punkter angående FCI (Food Chain Information):

*SMS:et skall alltid besvaras även om man vet att grisarna eventuellt inte blir hämtade.

*SMS:et är enbart avsett för en försäkran om att djuren är godkända för livsmedelsproduktion och inte en leveransbekräftelse.

*SMS:et skall besvaras med FCI mellanslag FYRSIFFRIG KOD.

Nu närmar vi oss sportlovsveckorna, tänk på att det går inte att besvara SMS:et angående FCI från utlandet. Kontakta slaktanmälan och berätta vilket mobilnummer som skall användas istället. Tack för din medverkan!

Lamm
God efterfrågan på färs efter helgerna och vi använder även fryst råvara. Vi kan sälja mera av lammsadel. Vi börjar nu förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Noteringen på lamm höjs vecka 5: Märkeslamm och ordinär tung +1,50 kr/kg och ordinär lätt +2,00 kr/kg. Vi tar gärna emot din anmälan av lamm tel: 0771-500 500.

Försäljning och slakt av får följer vår plan. Tillgången är fortfarande god vilket ger väntetid i vissa fall både för anmälan och hämtning. Vi har fortfarande vissa stora poster av får som har två veckors fördröjning av hämtning, vi beklagar detta.

Prisutdelning Årets Leverantör och Årets Transportör
På onsdag 29 januari blir det en trevlig eftermiddag och kväll där de framröstade vinnarna Årets Leverantör och Årets Transportör skall hyllas lite extra. Vi återkommer med bilder och video-inspelning på bloggen!

Vi önskar alla läsare en riktigt god helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.