2014 31/1

Marknadskommentar vecka 6

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Det mesta slutsålt tex högrev, bog, innanlår. Ingen större efterfrågan på oxfilé just nu men löses genom djupkyllagring till påsken. Efterfrågan på färs lägre än vad säsongen brukar innebära men går mot ett förbättrat läge.

Livkalvar
Tjurkalvar sänks 1 kr/kg vecka 6, pris SRB-kalvar 19 kr/kg och SLB 17 kr/kg se notering på https://www.hkscanagri.se/notering/

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Dock ser det mesta ut som plan eller förväntat. Vi följer utvecklingen på grismarknaden nu när Ryssland har stängt av import av fläsk-kött från EU pga upphittat fall av vildsvin smittat med afrikansk svinpest i Litauen.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Nu närmar vi oss sportlovsveckorna, tänk på att det går inte att besvara SMS:et angående FCI från utlandet. Kontakta slaktanmälan och berätta vilket mobilnummer som skall användas istället. Tack för din medverkan!

Notering smågris
Notering smågris sänks 10 kr vecka 6. Ny notering 480 kr/smågris.

Lamm
Vi kör på extra nästa vecka tack vare god efterfrågan och god anmälan. God efterfrågan på färs, vikan sälja mera av lammsadel. Vi börjar nu förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Noteringen på lamm höjs vecka 6: +1,50 kr/kg. Vi tar gärna emot din anmälan av lamm tel: 0771-500 500.

Försäljning och slakt av får följer vår plan. Tillgången går mot balans och marknadsavdrag får upphör vecka 6.

Vi avslutar med en härlig vinterbild som jag tror visar hur det ser ut på de flesta håll i Sverige just nu! Trevlig helg!

Foto Anna Käll

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.