2014 1/2

Matsvinn, återkommande ämne här på bloggen

Vi har vid flera tillfällen haft artiklar eller inlägg som handlar om hur mycket mat som slängs eller kasseras i onödan. Detta innebär givetvis att resurser slöjas bort och miljön utsätts för onödig påverkan. Förra veckan fanns det intressant information på ”Fri Köpenskap”:  

Bröd är det livsmedel som oftast hamnar i soporna! Två av tio svenskar slänger varje vecka bröd. Det visar en undersökning som bageriet Pågens gjort.

Den vanligaste anledningen till att man slänger bröd är ”att det känns gammalt”. Undersökningen visar också att de som uppger att de är miljöintresserad kastar bort lika mycket som andra. Skillnaden är att man har sämre samvete för sitt handlande.

Dessutom anser de flesta att andra kasserar mer än man själv gör. Tre av fyra anser att andra slänger för mycket mat. Men bara en av fyra att de själva gör det.

Min egen tanke på detta: fler borde ha får och lamm som älskar en prasslande påse med lite brödkanter i!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.