2014 7/2

Marknadskommentar vecka 7

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Det mesta slutsålt tex högrev, bog, innanlår. Ingen större efterfrågan på oxfilé just nu men löses genom djupkyllagring till påsken. Generellt är efterfrågan på både lamm- och nötkött något sämre än vad vi brukar ha vid denna tiden på året.

Livkalvar
Vi har kalvar klara för leverans i hela landet, hör av dig så ordnar vi transport och affär.

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Vi följer utvecklingen på grismarknaden i Europa med anledning av att Ryssland har stängt av importen av fläsk-kött från EU pga upphittat fall av vildsvin smittat med afrikansk svinpest i Litauen.

Notering vecka 7:  slaktgrisar -0,25 kr/kg och suggor -0,50 kr/kg.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Nu närmar vi oss sportlovsveckorna, tänk på att det går inte att besvara SMS:et angående FCI från utlandet. Kontakta slaktanmälan och berätta vilket mobilnummer som skall användas istället. Tack för din medverkan!

Lamm
Vi följer lagd plan och har god avsättning på denna volym. Dock inget jätte-sug på ännu mera lamm just nu. Vi fortsätter att förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Noteringen på lamm höjs vecka 7: +2,00 kr/kg och Scan lammtillägg sänks enligt plan -2,00 kr/kg. Notering får vecka 7 +0,50 kr/kg. Vi tar gärna emot din anmälan av får och lamm tel: 0771-500 500.

Vi tar gärna emot anmälan av fler KRAV-lamm vecka 9 och 10.

Nu har vi skickat ut nyhetsbrev och uppmanar till planering av slakt vecka 16 till och med 22. Kontakta din inköpare om du har några frågor eller är osäker!

Idag är det final Årets Kock
Min kollega Janne Nordlund Othen är på plats och rapporterar både via Facebook och Twitter! Scan håller i spännande event där två kända kockar gör upp i ”duellen” där Steetfood tillagas.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.