2014 13/2

Resultat rapport HKScan diskuteras i pressen

ATL skriver om HKScans resultatrapport som släpptes under gårdagen. ”Scan glädjer sig åt goda affärsresultat i Baltikum och Polen. Resultatet för 2013 är dock något sämre jämfört med 2012.”

Nettoomsättningen under året uppgick till 2 478,6 miljoner euro, att jämföra med 2 503,1 miljoner euro under 2012. Rörelseresultatet uppgår till 30,5 miljoner euro, jämfört med 43,1 miljoner euro för 2012.

Resultatet för skatt uppgår till 9,7 (14,3) miljoner euro. Styrelsens förslag på utdelning är 0,10 euro per aktie.

– Det starka kassaflödet var klart det mest positiva resultatet under fjärde kvartalet. Vi är också nöjda med den goda julhandeln, och goda affärsresultat i Baltikum och Polen, säger Hannu Kottonen, HK Scans vd i en kommentar till resultatet.

Det tuffa affärsklimatet lämnar inte utrymme för förbättringar i försäljningsmarginalen, enligt Scan, som dock ser vissa tecken på en förbättrad marknadssituation.

Bättre för Sverige
Scan konstaterar också att Sverige är tillbaka på ett vinstdrivande spår, men att mer måste göras för att få upp lönsamheten till en acceptabel nivå. Även lönsamheten i Finland och Danmark är en besvikelse, skriver Scan.

Rörelseresultatet för Scans svenska del uppgick 2013 till 8,1 miljoner euro, att jämföra med -5,9 miljoner euro 2012. Svensk Rapsgris och Pärsons kycklingprodukter har utvecklats bra under året, konstaterar Scan.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.