2014 14/2

Marknadskommentar vecka 8

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Vi följer utvecklingen på grismarknaden i Europa med anledning av att Ryssland har stängt av importen av fläsk-kött från EU pga upphittat fall av vildsvin smittat med afrikansk svinpest i Litauen.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Nu närmar vi oss sportlovsveckorna, tänk på att det går inte att besvara SMS:et angående FCI från utlandet. Kontakta slaktanmälan och berätta vilket mobilnummer som skall användas istället. Tack för din medverkan!

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Intresset för nötkött mattas av under sportlovsveckorna. Tänk på att även fortsättningsvis boka din slakt med god framförhållning så vet vi hur sälj- och planering skall agera för att göra bästa affärerna. 

Livkalvar
Vi har kalvar klara för leverans i hela landet, hör av dig så ordnar vi transport och affär.

Lamm
Vi följer lagd plan och har god avsättning på denna volym. Dock inget jätte-sug på ännu mera lamm just nu. Vi fortsätter att förbereda grillsäsongen och planerar för att fortsätta med våra nya och uppskattade produkter.

Noteringen på lamm höjs vecka 8: +1,50 kr/kg.
Notering får vecka 8: +1,00 kr/kg.
Vi tar gärna emot din anmälan av får och lamm tel: 0771-500 500. Vi tar gärna emot anmälan av fler KRAV-lamm vecka 9 och 10.

Nu har vi skickat ut nyhetsbrev och uppmanar till planering av slakt vecka 16 till och med 22. Kontakta din inköpare om du har några frågor eller är osäker!

Trevlig helg
Vi avslutar med liten text och bilder från inköpare Roberth Lindroth som har haft en gårdsvisning i veckan. Måndagen den 10 februari var det invigning av Hans Gustavssons nya kostall i Glemmingebro. Det kom ca 45 personer från tre Erfa-grupper. HKScan Agri grillade korv och till kaffet blev det information och frågor som Robban höll i. Robban summerar kvällen som ” Trevligt möte med bra frågor”. Stort tack till Hans för ett trevligt arrangemang!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.