2014 19/2

Öppen lammgård!

Helgen 22-23 februari är det öppen lammgård hos Sven Fridell, Skyttebo mellan Bredaryd och Anderstorp.

Sven har både vita korsningstackor som lammar i januari-februari och gotlandstackor som kommer att lamma i april. Omfattande slutgödning av vinterlamm som köps in som halvfabrikat. Besättningen är på ca 240 tackor. Utfodring sker bland annat med ensilage-rivare som är rälshängd men även med helbal med siltbergsgrindar. Foderbordens grindar kommer från Slättö kvarn.

Alla som är intresserade är välkomna mellan klocken 10 och 16 den 22:e eller 23:e februari. HKScan Agri finns på plats och bjuder på grillad hamburgare och informerar om lamm.

Dagen är ett samarrangemang med länsstyrelsen, LRF och Jönköpings Fåravelsförening.

Hitta hit: Adressen är Skyttebo, Bredaryd.
Vägbeskrivning från Värnamo; tag väg 27 fram till Bredarydskorset, ta mot Göteborg/Borås. Kör mot Anderstorp (ca 6km dit) och ta av mot ”Skyttebo 2”. Kör tills du ser skylt som Sven ställer ut åt oss.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.