2014 28/2

Marknadskommentar vecka 10

Lamm
Lammförsäljningen känns bra för tillfället och balans mellan helfallsmarknad och styckatmarknad. Vi höjer slakten över plan något nästa vecka pga bra toppning i anmälan. Vi behöver dock fler lamm framåt för att tillgodose efterfrågan och påsken. Fler KRAV-lamm behövs också vecka 11-12.

Kontratstillägg höjs 1 kr/kg vecka 10 enligt plan och får +1 kr/kg i noteringen.

Gris
Vi är i en normal situation för årstiden med lite svalt intresse för fläskkött. Våren verkar komma tidigt i år vilket ger hopp inför grillsäsongen då fläsk-köttet är en tungviktare.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Tack för bra fungerande vecka beträffande FCI och bekräftelse via SMS!

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Intresset för nötkött mattas av under sportlovsveckorna. Tänk på att även fortsättningsvis boka din slakt med god framförhållning så vet vi hur sälj- och planering skall agera för att göra bästa affärerna.

Livkalvar
Vi har kalvar klara för leverans i hela landet, hör av dig så ordnar vi transport och affär.

Avelstjurar
Nu har det börjat ringa om avelstjurar. Vi jobbar med alla raser av tjurar och har bra kontakter och transportlösningar över hela landet. Hör av dig till din inköpare om du vill köpa eller sälja tjurar!

Vi önskar alla en riktigt Trevlig Helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.