2014 7/3

Marknadskommentar vecka 11

Lamm
Lammförsäljningen känns bra för tillfället och balans mellan helfallsmarknad och styckatmarknad. Vi behöver så mycket stek som mjöigt men kan sälja mera av sadel. Kom ihåg produktionen till påsk som sker vecka 14 och 15, öka gärna din anmälan där!Fler KRAV-lamm behövs också vecka 11-12.

Notering höjs på får och lamm vecka 11 med 1 kr/kg. KRAV-lamm tillägg +0,50 kr/kg.

Gris
Viss förbättring av läget på en del detaljer medan en del går sämre. Media kring listeria påverkar naturligtvis skinka och pålägg. Vi har fått beröm för saklig information kring listeria vilket känns bra. Våren verkar komma tidigt i år och vi förbereder inför grillsäsongen.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Notering sugga sänks 50 öre/kg vecka 11.

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Tänk på att även fortsättningsvis boka din slakt med god framförhållning så vet vi hur sälj- och planering skall agera för att göra bästa affärerna.

Livkalvar
Noteringen på livkalv höjs 1 kr/kg vecka 11 både på kvigor och tjurar.

Avelstjurar
Nu har det börjat ringa om avelstjurar. Vi jobbar med alla raser av tjurar och har bra kontakter och transportlösningar över hela landet. Hör av dig till din inköpare om du vill köpa eller sälja tjurar!

Vi önskar alla en riktigt Trevlig Helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.