2014 14/3

Marknadskommentar vecka 12

Gris
Marknaden är fortsatt ljum på griskött och import av griskött pressar den svenska marknaden. Media kring listeria påverkar naturligtvis även skinka och pålägg. Vi har dock fått beröm för saklig information kring listeria vilket känns bra.

Noteringen på slaktgris sänks med 0,40:-/kg till 13,35:-/kg.

Noteringen på smågris sänks med 30:-/smg till 450:-/smg.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Lamm
Lammförsäljningen känns bra för tillfället och balans mellan helfallsmarknad och styckatmarknad. Vi behöver så mycket stek som mjöigt men kan sälja mera av sadel. Kom ihåg produktionen till påsk som sker vecka 14 och 15, öka gärna din anmälan där! Fler KRAV-lamm behövs också vecka 12.

Anmälan och slakt av får är låg för säsongen. Vi tar gärna emot anmälan av får och höjer noteringen 1 kr/kg vecka 12.

Kontraktstillägg lamm höjs 1 kr/kg vecka 12 och KRAv-lamm tillägg höjs 50 öre/kg.

Nöt
Stabilt läge där slakten flyter på enligt plan och prognos. Det fina vädret ger ett ökat intresse för ädla detaljer vilket tyder på att grillsäsongen är inledd. Tänk på att även fortsättningsvis boka din slakt med god framförhållning så vet vi hur sälj- och planering skall agera för att göra bästa affärerna.

Betesdjur
Nu har det börjat komma förfrågningar om betesdjur. Vi har bra kontakter och transportlösningar över hela landet. Hör av dig till din inköpare om du vill köpa eller sälja kvigor och stutar!

Framröstad kryddig nyhet!
Nu är det klart vilken korv som blev framröstad som årets nyhet! La cantana rana som har fått sin kryddning från Peru. Tack till alla som har varit med och röstat och korven finns i butik från och med vecka 15.

La_Canta_Rana_500x370_half

 

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.