2014 16/3

Lammträff i Långaryd drog många besökare

I fredags var det lammträff hos Markus och Viktoria Gustavsson, Långaryd utanför Hyltebruk i Halland. På gården finns det cirka 100 tackor och merparten är pälstackor. De aprilfödda gotlandslammen klipps under oktober månad och skickas till slakt från och med årsskiftet till och med påsk. På detta sätt får Markus och Viktoria ett bra pris på lammköttet och stora fina skinn som de själva säljer till privatpersoner eller möbelaffärer.

Lammträff

Lammträff hos Markus och Viktoria Gustavsson

 

Cirka 50 personer kom till träffen. Scan bjöd på hamburgare och Vallberga Lantmän samt Knarrhult fanns på plats för information och produktvisning. Lokaltidningen i form av Hallandsposten skickade en reporter som både skrev och fotade till lördagens tidning.

Sven Fridell och Geron Nantzen studerar vattenkoppar

Sven Fridell och Geron Nantzen studerar vattenkoppar

Stort tack till hela familjen Gustavsson för att vi fick komma!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.