2014 28/3

Marknadskommentar vecka 14

Lamm
Vecka 14 inleder vi produktionen av lammprodukter till påsken! Vi har en bra anmälan vecka 14 men önskar gärna ännu fler lamm vecka 15 för att säkert tillgodose kundernas beställningar till påsken.

Notering lamm höjs vecka 14 med 75 öre/kg för lamm av märkeskvalitet. Ordinär kvalitet höjs 1,25 kr/kg.

Anmälan och slakt av får är låg för säsongen. Vi tar gärna emot anmälan av får och har infört ett marknadstillägg med 50 kr/får. Det finns ingen fastlagd slutvecka för marknadstillägget.

Gris
Marknaden är fortsatt ljum på griskött och import av griskött pressar den svenska marknaden. Årets grillnyheter lanseras inom kort. Påsken och dess efterfrågan ger ljusning på vissa produkter.

Tänk på att se över din anmälan av grisar och kontakta gärna oss! Det går utmärkt att göra justeringar för att både öka alternativt minska antalet. Det som är viktigt är att anmälan stämmer så att rätt grisar hämtas i rätt ordning och att vi kan ge kunderna rätt besked om volymer.

Nöt
Vi är i skarven mellan vinter och dess efterfrågan på mindre ädla detaljer och våren som ger ökat intresse för entrecote, ryggbiff. Tänk på att även fortsättningsvis boka din slakt med god framförhållning så vet vi hur sälj- och planering skall agera för att göra bästa affärerna.

Årets grillnyhet är en högrevsprodukt med kryddning av rödvin och chilli. Smaka den gärna!

Högrev med kryddning rödvin och chilli!

Högrev med kryddning rödvin och chilli!

 

Betesdjur
Nu har det börjat komma förfrågningar om betesdjur. Vi har bra kontakter och transportlösningar över hela landet. Hör av dig till din inköpare om du vill köpa eller sälja kvigor och stutar!

Avelstjurar
Idag är det auktion på Gunnarp i Skåne på stationsprövade tjuarar. För er som inte köper eran tjur där går det bra att vända sig till sin inköpare för tips och råd vilken tjur som passar bäst i din besättning. Vi jobbar med alla raser och har ett stort kontaktnät. Vi ombesörjer transport och ordnar kreditlösningar.

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.