2014 11/4

Marknadskommentar vecka 16

Lamm
Tack för levererade lamm till påsken! Vi har en stor efterfrågan till påsk och allt är slutsålt! Nu fokuserar vi på grillsäsongen och tillverkning av grillprodukter. I år lanseras två nyheter på lamm, en grillskiva och en skivad och marinerad lammsadel. Håll utkik i de större butikerna-det kommer jag att göra!

Vi behöver omgående fler lamm och startar därför ett marknadstillägg på lamm vecka 16: 75 öre/kg för kvalitet 14-25,9 kg, klass E tom O fett 2- tom 3+. Vi behöver så många lamm som möjligt de kommande veckorna för att komma igång bra med grillsäsongen så hör av er om ni har lamm eller kan tidigarelägga lamm! Telefon slaktanmälan 0771-500 500.

Nöt
Efterfrågan enligt säsong där mindre ädla detaljer skärs ner till färs och de efterfrågan på de ädlare detaljerna ökar och går till grillen. Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur.

Många hör av sig om betestjurar och betesdjur just nu-det är bra, fortsätt höra av er så ordnar vi bra affär för köpare och säljare.

Idag var det Gårdsträff hos Patrik Johansson Månstad med 400 mjölk kor. Stor uppslutning-trevligt!

Idag var det Gårdsträff hos Patrik Johansson Månstad med 400 mjölk kor. Stor uppslutning-trevligt!

Gris
Lager minskar och grillproduktionen startar. Noteringen på slaktgrisar höjs 25 öre/kg vecka 16.

Har du sett en av årets nyheter med råkorvar? Råkorvar har hittills varit ganska okänt i Sverige men uppskattas av korvälskare. Att grilla en råkorv tar lite längre tid men resultatet är dessto bättre. Gemensamt för Scans tre råkorvar är en hög kötthalt på 95{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}, 100{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} svenskt kött, grovmalen produkt med naturlig fårtarm samt 6 korvar per förpackning.

En av årets produktnyheter-Råkorv från Scan!

En av årets produktnyheter-Råkorv från Scan!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.