2014 15/4

Tjurauktion i Finland!

Här kommer ett tips från våra kollegor i Finland. Lördagen den 26 april 2014 anordnas en tjurauktion på HKScans uppfödningsstation i Finland, vid Ali-Lekkala gård i Tammela. Auktionen är öppen för alla nötköttsuppfödare. En aldrig tidigare skådad samling förstklassiga ungtjurar redo för jobb i hagarna! Prövningen av tjurar har omfattat närmare 300 aberdeen angus-, charolais- och herefordtjurar.

HKScan-koncernens verkställande direktör Hannu Kottonen öppnar evenemanget och tar tillfället i akt att bekanta sig med uppfödarna av köttraser och avelsdjur. Vid valet av lämplig tjur assisteras producenterna av Juhani Numminen, hereforduppfödare och nötkreatursrådgivare på HKScan Finland. De som deltar i auktionen får också en tjurkatalog som innehåller detaljerad information om de djur som är till salu.

En trubadur bjuder på musikunderhållning med anknytning till temat för dagen. Publiken får njuta av både den välsmakande serveringen och de vackra djuren-kom med och upplev en finsk boskapsmarknad hälsar kollegorna i Finland!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.