2014 17/4

Marknadskommentar vecka 17

Lamm
Tack för levererade lamm till påsken! Vi har en fortsatt stor efterfrågan efter påsken och allt är slutsålt! Nu fokuserar vi på grillsäsongen och tillverkning av grillprodukter. I år lanseras två nyheter på lamm, en grillskiva och en skivad och marinerad lammsadel. Håll utkik i de större butikerna-det kommer jag att göra!

661156_lammskiva_med_ben_naturell_ovan

 

Vi behöver omgående fler lamm och fortsätter därför med ett marknadstillägg på lamm. Marknadstillägget höjs vecka 17 med 50 öre/kg och nivån är därmed 1,25 kr/kg för kvalitet 14-25,9 kg, klass E tom O fett 2- tom 3+. Vi behöver så många lamm som möjligt de kommande veckorna för att komma igång bra med grillsäsongen så hör av er om ni har lamm eller kan tidigarelägga lamm! Telefon slaktanmälan 0771-500 500.

Nöt
Efterfrågan enligt säsong där mindre ädla detaljer skärs ner till färs och de efterfrågan på de ädlare detaljerna ökar och går till grillen. Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur!

Livkalv och livdjur
Tjurkalv i livkalvsförmedling höjs 1 kr/kg vecka 17. SRB ligger nu på 21 kr/kg och SLB på 19 kr/kg. Kviga oförändrad.

Många hör av sig om betestjurar och betesdjur just nu-det är bra, fortsätt höra av er så ordnar vi bra affär för köpare och säljare.

Gris
Lager minskar generellt och påsken har inneburit en god försäljning av karré, kotlett och filé. Grillproduktionen rullar på enligt plan och ett vacker väder i påsk verkar lovande för försäljningen. Kortveckorna under våren kommer påverka slakt och anmälan – levandelager kan komma att öka igen tills full veckorna är tillbaka.

 

Glad Påsk Önskar vi på HKScan Agri!

Vi önskar alla en riktigt Glad Påsk!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.