2014 25/4

Marknadskommentar vecka 18

Gris
Påsken har inneburit en god försäljning av karré, kotlett och filé. Grillproduktionen rullar på enligt plan och det vackra vädret är bra för försäljningen. Kortveckorna under våren kommer påverka slakt och anmälan – levandelager kan komma att öka igen tills full veckorna är tillbaka. Vi har en bra efterfrågan och försäljning på KRAV och eko.

Nöt
Efterfrågan enligt säsong där mindre ädla detaljer skärs ner till färs och efterfrågan på de ädlare detaljerna ökar och går till grillen. Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur!

Livdjur
Många hör av sig om betestjurar och betesdjur just nu-det är bra, fortsätt höra av er så ordnar vi bra affär för köpare och säljare.

Lamm
Tack för levererade lamm till påsken! Vi har en fortsatt stor efterfrågan efter påsken och allt är slutsålt! Nu fokuserar vi på grillsäsongen och tillverkning av grillprodukter. I år lanseras två nyheter på lamm, en grillskiva och en skivad och marinerad lammsadel. Håll utkik i de större butikerna-det kommer jag att göra!

Vi behöver omgående fler lamm och fortsätter därför med ett marknadstillägg på lamm: vecka 18 och 19 är tillägget 1,25 kr/kg och trappas ner vecka 20 till 0,75 kr/kg, kvalitet 14-25,9 kg, klass E tom O fett 2- tom 3+. Inget marknadstillägg på lamm vecka 21 och framåt.  Vi behöver så många lamm som möjligt de kommande veckorna för att komma igång bra med grillsäsongen så hör av er om ni har lamm eller kan tidigarelägga lamm! Telefon slaktanmälan 0771-500 500.

Korv
Vi älskar korv och i år satsar vi extra mycket på korvar i olika smaker och form. Scan har funnits i över 100 år och med en sådan historia finns det mycket kunskap och erfarenhet om just korv. För 19 år sedan lanserade vi de första kryddiga korvarna och sedan dess har vi presenterat nya smaker nästan varje år. I år lät vi svenska folket bestämma smak och efter sju veckors omröstning stod det klart att årets smakinspiration kommer från Peru.

Årets Nyhet Kryddig Korv-framröstad av Svenska folket

Årets Nyhet Kryddig Korv-framröstad av Svenska folket

 

Vi ser också en ökad kvalitetsmedvetenhet hos svenska korvkonsumenter och därför är vi extra stolta över att lansera råkorv i år. Råkorven kommer i tre smaker och reaktionerna från de som provsmakade korvarna på korvfestivalen i slutet av mars var mycket positiva.

Välkommen till vår korvsida, här kan du läsa mer om årets korvnyheter och kom ihåg att köttråvaran i våra produkter alltid är svensk!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.