2014 8/5

Antibiotikaanvändning

I dagens ATL kan vi läsa om att tre dödsfall i Danmark som kan kopplas ihop med antibiotikaresistenta stafylokockbakterier från gris.  Det är första gången som man slagit fast att MRSA-infektioner kostat människoliv.

Med tanke på detta känns det bra att konstatera att vi i Sverige har den lägsta antibiotikaanvändningen i EU. Att det förebyggande arbetet som bedrivits gjort resultat. Det svenska fläsket är alltså tryggare än importerat.

Idag och imorgon pågår matmässan Bocuse d´Or i Stockholm. Där medverkar även vetrinärer från branschen. Svenska Djurhälsovården kommer att tillsammans med Svensk Kött hålla ett seminarium med rubriken ”Schysst kött” där de kommer att förklara hur vi i Sverige lyckats med våra låga användning av antibiotika. Ett passande seminarie med tanke på dagens rubrik i ATL. För mer information om matmässan och seminiariet hänvisar vi till Jordbruksaktuellt.

 

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Gris. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.