2014 9/5

Marknadskommentar vecka 20

Nöt
Efterfrågan har stärkts generellt på nöt. Högrev är nu populär både till grillens högrevsprodukt och högrevshamburgare inom konceptet Omsorgsfullt Utvalt. Fortsatt god efterfrågan på färs.

Vi har bra efterfrågan på KRAV-nöt, slakt Linköpingsanläggningen. Hör gärna av dig om du har djur att leverera!

Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur!

Livdjur
Notering på livkalv höjdes vecka 19 och nu är noteringen för pluskalvar 22 och 20 kr/kg för SRB och SLB.

Många hör av sig om betestjurar och betesdjur just nu-det är bra, fortsätt höra av er så ordnar vi bra affär för köpare och säljare.

Gris
Det svalare vädret påverkar efterfrågan då grillen minskar. Rapsgris fortsätter att sälja bra och slakten ökas nästa vecka. Vi har en bra efterfrågan och försäljning på KRAV och eko.

Lamm
Efterfrågan är lite lugnare vecka 20, troligtvis innebär det svalare vädret att vi grillar mindre. Du som planerar åka till Lammriksdagen lördagen den 16 maj i Nyköping kommer att få avnjuta Scans lammgrillskiva som kocken på Öster Malma har lovat laga till på bästa sätt!

Marknadstillägg lamm trappas ner enligt plan vecka 20. Nivån är 75 öre/kg och tas bort helt vecka 21. Tack för en bra respons på veckorna med marknadstillägg. Nu har vi stort fokus på sommarperioden det vill säga vecka 23-31. Det har varit ett intensiv tid med vårbruk och annat så vi ser att planeringsanmälan är inte helt färsig på alla håll-nu gör vi sista rycket på denna. Dock är chansen att vinna grillen förbi….

Tävlingsråvara från Havor på Gotland
Den 7-8 maj arrangerades Bocuse d’Or Europe, Kock-EM i Stockholm i samband med Gastro Nord. Svensk unggris hade utsetts till tävlingsråvara och levererades från en av våra gårdar på Gotland, Havor.

Vi säger stort grattis till Tommy Myllimäki som tävlade för Sverige och vann hela tävlingen! Danmark kom tvåa och Norge trea. Läs mera här och trevlig helg!

flagga

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.