2014 15/5

Grisnotering höjs vecka 21

HKScan Agri notering slaktgris höjs 25 öre/kg vecka 21.

Grillsäsongen rivstartade med sommarväder i april och lika snabbt kom bakslaget och grillarna ställdes in igen. Inte helt ovanligt så här års. Men långsiktigt ser vi en bättre grismarknad och vi väljer därför att höja noteringen redan den 19/5 med ytterligare 25 öre. Vecka 16 skedde förra höjningen med också 25 öre. Prognoser i Europa är positiva och det finns anledning att tro att det tillsammans med de åtgärder vi nu gör i Sverige påverkar marknaden i rätt riktning.

Vi satsar mycket inom HKScan nu och vi kommer snart att berätta om fler spännande projekt som ska bättra på lönsamheten i hela värdekedjan.

//Tobbe

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.